Yaşam

Rektör Budak, “Yenilikçi ve donanımlı bir altyapı ile eğitimimize devam ediyoruz”

AB, öğrencilerine dijital teknolojilerin sunduğu tüm imkanları sunmaktadır.

Yetkin insan kaynağı, çağın gereklerine uygun teknolojik altyapısı ile yükseköğretim alanında Türkiye’nin güçlü markası olan Ege Üniversitesi, birbirini takip eden yıllardan sonra başlayan uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerine dijital teknolojilerin sağladığı tüm imkanları sunmaktadır. yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremler.

Dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında Ege Üniversitesi’nin eğitim ve araştırma geliştirme altyapısının modern bir yapıya kavuşturulduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Son dönemde hayata geçirdiğimiz dijital uygulamalarımız sonucunda; yenilikçi ve donanımlı bir altyapı ile eğitimimize devam ediyoruz. Tam akredite araştırma üniversitemizde öğrencilerimize dijital teknolojilerin tüm avantajlarını sunuyoruz” dedi.

“Güçlü bir teknolojik altyapıya sahibiz”

Dünyadaki uygulamaları analiz ederek uzaktan eğitim sistemini her türlü kuralında hizmet verecek bir yapıya kavuşturduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “En büyük doğal afetlerden birini yaşadığımız bu süreçte asrın Ege Üniversitesi ailesi olarak depremin yaralarını sarmak için tüm gücümüzü seferber ediyoruz. Bölgeye sadece nakdi ve nakdi yardım yapmakla kalmıyor, başta sağlık hizmetleri olmak üzere üç poliklinik ve danışmanlık birimimizde de manevi destek sağlıyoruz. Sağlık gruplarımız beyin sarsıntısı bölgesindeki yaralıları iyileştirmektedir. Mühendislik ekibimiz bölgede araştırma yaparak rapor hazırladı. Hayatta kalan öğrencilerimize her türlü takviyeyi sağlıyor, kolaylıkların da farkındayız. YÖK’ün 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı bahar döneminin ilk etapta uzaktan eğitimle devam ettirilmesi ve hibrit sürecin Nisan ayında değerlendirilmesi kararı neticesinde yetkili mercilerde gerekli değerlendirmeleri yaparak online eğitime başladık. Üniversitemizin organları. Ege Üniversitesi ülkemizin en köklü akademik kurumlarından biridir. Güçlü bir teknolojik altyapımız var. Üniversitemiz uzaktan eğitim konusunda değerli deneyim ve donanıma sahiptir. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi öncülüğünde dijital teknolojiler alanında akademi, kamu ve sanayi işbirliklerini güçlendirecek olan Dijital İnovasyon İşbirliği Platformu’nun sekiz kurucu üyesinden biri olan üniversitemiz de orta sıralarda yer alıyor. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Oluşturma Alanında İşbirliği Protokolü kapsamında çevre dostu uygulamaları ile 10 pilot üniversite arasında yer almaktadır. Bu süreçte tüm dijital gücümüzle öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye devam edeceğiz.”

“Hiçbir Öğrencimizi Mağdur Etmeyeceğiz”

Ege Üniversitesi’nde yürütülen çalışmalara değinen Rektör Prof. Dr. Budak, “Uzaktan eğitim sistemimizi günümüz koşullarına uygun hale getirmek için değerli yatırımlar yaptık. Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğünü kurarak başlattığımız uzaktan eğitim altyapımızı güçlendirdik. Milli imkanlarla oluşturduğumuz canlı ders platformumuz ‘Egeders’ ile öğrencilerimiz kaliteli ve kesintisiz eğitime ulaşma imkanı buluyor. ‘Egeders Canlı Mobil’ uygulaması ile öğrencilerimiz sisteme kolayca erişebilirler. Dersler platform üzerinden senkron ve asenkron olarak yürütülmektedir. Pandemi sürecinde bu altyapıyı kullanarak hiçbir öğrencimizin mağduriyetine sebep olmadık. Pandemi sürecinde olduğu gibi hiçbir öğrencimizi mağdur etmeden eğitimimize devam ediyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

habergerze.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu